Ghanas Children

Hvordan kan vi hjelpe?

Hvor går turen?

Som mange av dere vet, arbeidet sønnen min Christian på et barnehjem i Darmang tidligere i år. Han har forsøkt å følge med på hvordan det har gått med barna og hvordan brønnen, toalettene og de andre tingene han og de andre hjelpearbeiderne fikk bygget, fungerer. Den gang samlet vi inn penger fra familiene til ungdommene som var der nede, og selv med et ganske begrenset budsjett klarte de å få til en rekke ting som økte livskvaliteten til ungene på barnehjemmet, samtidig som risikoen for sykdom ble redusert.

Vi andre i familien har med nysgjerrighet og glede hørt Christian fortelle om de forskjellige ungene, utfordringene de har i hverdagen, mangelen på helt basale ting som skolesaker osv – og vi har lenge hatt et ønske om å kunne bidra. Derfor blir julen i den litt utvidede familien vår veldig annerledes i år! Mandag den 19. desember 2011 reiser hele familien til Ghana og vi gleder oss til å se det landet vi fram til nå bare har hørt om og sett på bilder, samt treffe alle barna på barnehjemmet.


Christian, som arbeidet på barnehjemmet i tre måneder, gleder seg kanskje mest av alle og håper at alle barna på barnehjemmet fortsatt er friske og har det bra.


Vi vil feire julaften på barnehjemmet og håper at vi kan få stelt til med god mat, om enn ikke veldig tradisjonsrik julemat fra Norge :) Vi håper å få litt hjelp med den ghanesiske maten som ungene er vant med og som de liker – og at alle skal få spise seg ordentlig gode og mette. Det er mye som er en selvfølge for oss her i Norge, som ikke er det for disse barna. Normalt feirer de ikke julaften på noen spesiell måte, da pengene til drift av barnehjemmet ikke rekker til festmat, gaver og annen hygge som vi tar som en selvfølge.


I den anledning trenger vi hjelp fra alle i familien, samt venner og lesere av denne siden. Vi forsøker å samle inn penger til å kunne utgjøre en forskjell for barna på barnehjemmet, de ansatte og alle de som med små midler forsøker å gjøre livene til ungene så bra som mulige.


Om vi setter det i perspektiv, så er det ikke mye som skal til for å hjelpe. En månedslønn i Ghana ligger på ca 250,- NOK.  Kom igjen og hjelp oss å hjelpe :)

Kontonummeret er oppgitt på førstesiden av dette nettstedet, på facebooksiden ”ghanas children” og vi gjentar det her også: 1503 24 54027.  

Ingen av pengene som samles inn vil gå til å dekke reise eller opphold for oss, det tar vi på egen kappe – og ikke vil noe forsvinne til administrasjon heller – alt går direkte til barna.

Bilder og referat vil bli lagt ut på denne siden, samt at vi vil oppdatere facebooksiden underveis, så langt det er mulig.

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller kommentarer.


Katerina Erdal og Christian Erdal Klemetsdal

info@ghanaschildren.org

 

 

Web Hosting Companies